Zpožděný let? Žádný problém!

Váš let se zpozdil? Nevadí, pomůžeme vám získat to nevyšší možné odškodnění. Jak vše probíhá a na co máte nárok? Čtěte níže.

Tým Umbrella Holiday   |   25. 6. 2018

Kdy vzniká nárok na občerstvení?

S letní sezonou jde ruku v ruce stoupající počet zpožděných letů. Málokdo ví, že s každým zpožděním máte nárok na kompenzace v podobě občerstvení, ale také náhrady/odškodnění za zpožděný let o více než 3 hodiny v minimální částce 250 EUR.

Nárok na občerstvení nevzniká automaticky se zpožděným odletem, je nutné, aby zpoždění dosahovalo minimálně 2 hodin od plánovaného odletu. V ten moment vám dopravce musí zajistit občerstvení přiměřené délce čekání. Je-li den odletu předpokládán o 1 den později, máte nárok i na nocleh!

Ve většině případů dopravce řeší v Praze situaci tak, že každý cestující obdrží voucher v hodnotě 105 Kč. Doporučuje jej využít v letištní kantýně mezi terminály, případně za odbavením na Terminálu 1.

 

Kdy mi vzniká nárok na finanční odškodnění?

Byl váš let zpožděn o tři hodiny a více? Podle nařízení EU máte nárok na finanční kompenzaci. 

  • 250 EUR, pokud je let opožděn o 3 hodiny a více a délka letu je kratší než 1500 km
  • 400 EUR, pokud je let opožděn o 3 hodiny a let je dlouhý​ 1500–3500 km
  • 600 EUR, pokud je let opožděn o 3 hodiny a více a délka letu je větší než 3500 km

Nárok na finanční kompenzaci za zpožděný let dle EU zaniká v případě tzv. mimořádných okolností, kam patří například špatné počasí, stávka na letišti, nepokoje v konečné destinaci či srážka s ptákem. Pozor ale na výmluvy leteckých společností, které často stav mimořádné události schválně chybně uvádějí, aby nemusely kompenzace za zpožděný let cestujícím vyplácet.

alt_text_here

Zpoždění? Možná máte nárok na kompenzaci

 

Jak získat peníze od leteckého dopravce?

Těžko. Alespoň do té chvíle, kdy si za menší servisní poplatek nezadáte poptávku u nás, kde máme s touto problematikou velké zkušenosti. Zkuste si vyhrát spor s aerolinkou, předem se ale obrňte trpělivostí a nenechte se odbýt nuzným odškodněním, ke kterému dopravci často směřují, aby uspořili. U nás vám rádi pomůžeme, a to pouze s menší provizí.

Co si připravit?

Elektronickou letenku, palubní vstupenku, foto příletové tabule s uvedeným příletem, potvrzení o zpoždění například pro zaměstnavatele.

Na koho se obrátit?

Samozřejmě na nás! Vaši žádost o odškodnění posoudíme rychle! Zadejte nám váš případ zpožděného letu, zda máte nárok na odškodnění za menší servisní poplatek posoudíme do 48 hodin. Obracet se můžete na emailovou adresu office@umho.eu nebo telefonní číslo +420 601 303 313.

 

 

Přečíst více článků